V Košiciach odvolali Stavjaňu, mužstvo dočasne vedie Zůbek

02.11.2011 Košice

Košice 2. novembra (TASR) - Vedenie hokejového klubu HC Košice v stredu odvolalo z postu hlavného trénera Antonína Stavjaňu. Meno nástupcu českého kouča, ktorý mal s úradujúcim slovenským majstrom platnú zmluvu do konca sezóny 2012/2013, bude známe v najbližších dňoch.

Zatiaľ nie je známe, kto povedie košický tím v piatkovom stretnutí extraligy proti Dukle Trenčín. \"Správna rada sa na svojom mimoriadnom zasadnutí zaoberala výkonmi A-mužsva z posledného obdobia. Okrem iného v stredu rozhodla o odvolaní Antonína Stavjaňu z funkcie hlavného trénera. Meno nového trénera bude známe v najbližších dňoch,\" povedal pre TASR prezident HC Košice Vladimír Jacko. \"Boli by sme radi, ak by nový tréner viedol tím už v piatkovom stretnutí. Štvrtkový tréning povedie asistent trénera Pavol Zůbek, pokiaľ sa nerozhodneme inak,\" načrtol možnosť rýchleho príchodu nového lodivoda Jacko.

Odchádzajúci český tréner spomínal po poslednom domácom extraligovom zápase, že v tíme by malo dôjsť k určitým obmenám. \"Budeme riešiť aj otázku hráčov, ale nie takým spôsobom, že v tíme budeme niekoho meniť. Tieto záležitosti necháme na nového trénera. Od neho očakávame to, aby sa mužstvo počas sezóny pohybovalo na prvých troch priečkach, dostalo do finále play off a v ňom zabojovať o celkový triumf,\" uzavrel Jacko.

Štyridsaťosemročný Stavjaňa pôsobil v minulosti aj v ďalších slovenských kluboch v Nitre, Trenčíne a bratislavskom Slovane.
 

Vyberte región

mark